PU KARLOVAČKA

29.11.2019.

Potpisan Dodatak II. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

Danas, 29. studenog 2019. godine, temeljem izjašnjavanja članstva i glavnih podružnica SPH, potpisan je Dodatak II. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

U navedenom Dodatku obuhvaćena su sljedeća materijalna prava i utvrđeno je kretanje osnovice za izračun plaća:
  • povećanje osnovice za obračun plaće po 2%, i to s 1.1.2020. (5.809,79 kn - osnovica koja će se obračunati i isplatiti s plaćom za siječanj 2020., a koja se isplaćuje u veljači 2020. godine), 1.6.2020. (5.925,99 kn – osnovica koja će se obračunati i isplatiti s plaćom za lipanj 2020., a koja se isplaćuje u srpnju 2020. godine) i 1.10.2020. godine (6.044,51 kn - osnovica koja će se obračunati i isplatiti s plaćom za listopad 2020., a koja se isplaćuje u studenom 2020. godine i nadalje). Ukupno povećanje je 6,12 %,
  • povećanje božićnice i regresa za 2020. godinu sa 1.250,00 kn na 1.500,00 kn,
  •  povećanje otpremnine pri odlasku u mirovinu na način da se kao obračunska osnovica, umjesto tri proračunske osnovice (što je trenutno oko 10.000,00 kn), uzmu dvije osnovice za izračun plaće (što je oko 12.000,00 kn),
  • utvrđen je iznos dnevnice za službena putovanja i iznos dodatka za rad na terenu od 200,00 kn,
  • povećanje dara za dijete na 600,00 kn.
Također, ugovorena je obveza daljnjeg pregovaranja o povećanju jednokratnih materijalnih prava za 2021. godinu, vodeći računa o dosad ugovorenom kretanju osnovice.