Službene stranice prvog hrvatskog policijskog sindikata

Sindikat Policije Hrvatske

povratak
Podijeli s prijateljima:
23.12.2021.

Ministarstvo pravosuđa i uprave - Odluka o kriterijima za utvrđivanje rang liste službenika koji ostvaruju pravo na mirovinu po posebnom propisu

Našim dopisom od 30. studenog 2021. godine izvijestili smo vas o sastanku održanom 29. studenog 2021. godine između predstavnika Sindikata policije Hrvatske i predstavnika Ministarstva pravosuđa i uprave.
 
Na navedenom sastanku, a nastavno na niz naših inicijativa, jedna od tema su bila umirovljenja službenika pravosudne policije te su predstavnici Ministarstva najavili izradu internog akta – Odluke ministra s transparentnim kriterijima za umirovljenja službenika pravosudne policije, a konačni nacrt Odluke dorađen je, sukladno dogovoru sa sastanka, u suradnji s predstavnicima Sindikata policije Hrvatske, koordinacije SPH za Zatvorski sustav.
 
Slijedom navedenog, 16. prosinca 2021. godine Ministarstva pravosuđa i uprave donijelo je Odluku o kriterijima za utvrđivanje rang liste službenika koji ostvaruju pravo na mirovinu po posebnom propisu, Klasa: 011-01/21-02/05, Urbroj: 514-08-03-02/01-21-01.
 
Predmetna Odluka donesena je na inicijativu Sindikata policije Hrvatske nakon niza pregovora i naših konkretnih prijedloga, kao i primjedbi te se nadamo da će ista ubuduće jasno utvrditi mogućnost odlaska u mirovinu pravosudnih policajaca. 
 

Dokumenti